воскресенье, 25 августа 2019 г.

Pustad na okurkách - co dělat?

 Co dělat, pokud mají okurky prázdné květy. Pustad na okurkách - co dělat? Problémy s růstem a plodem okurky ve skleníku: proč neplodí, proč nekvetou, proč nejsou plody, proč je málo ovoce, způsoby řešení problému, video

https://o-hmao.ru/cs/vegetables/what-to-do-if-the-cucumbers-have-empty-flowers-pustooth-on-cucumbers-what-to-do.html

Důvod 3. Špatné zalévání okurek.

Předpokládejme, že jste si zakoupili vysoce kvalitní semena, jen v případě, že jste je dezinfikovali a vyklíčili před výsevem, ale na okurkovém lůžku je to převaha převládajícího plodu. Možná jste přežili zavlažováním okurky nebo je napojili příliš studenou vodou.


V žádném případě by neměly být okurky napojeny studenou vodou.
Řešení:   Mírně vodní okurky s teplou vodou (teplota kolem 25 ° С). Existuje další trik - s počátkem kvetení, zavlažování rostlin je zastaveno. V důsledku této "šokové terapie" na výhoncích se rychle vytvářely ženské květy. Po vzniku vaječníků je nutné vrátit se k obvyklému způsobu zavlažování.

Důvod 4. Teplo

Bohužel, horké letní počasí během kvetení okurky může nepříznivě ovlivnit plodnost rostlin. Teplota vzduchu nad 27 ° C "sterilizuje" pyl samčích květů okurky a zelené nejsou svázány.
Řešení:   Zesílené zavlažování. Aby se snížilo riziko ztráty okurky, mělo by být na rozdíl od předchozích pokynů zavlažování prováděno dvakrát denně: ráno a večer, kdy je slunce nízké.

Důvod 5. Studené počasí

Nezapomeňte, že tato kultura pochází ze svých jižních okrajů a chlad se jí nedaří. Pokud je léto abnormálně chladné, ať se vám to líbí nebo ne, nebude snadné získat ženské květiny na okurkách.
Řešení:   Suspendujte zavlažování při teplotě vzduchu pod 15 ° C. Jak jsme uvedli výše, povzbudí to časné formování ženských květin.

Důvod 6. Nedostatek osvětlení

Dalším častým příčinou vzniku neúrodných květin na okurkách je nedostatek slunečního světla. Pokud jste přidělila stínovanou zahradní plochu pro okrasné lůžko, nemůžete počítat s dobrou sklizní.
Řešení:   Napište okurky na jihovýchodní, dobře osvětlené straně pozemku. Pokud jsou okurky již osety, můžete situaci zachránit omezením zavlažování a přitisknutím hlavního biča. V raných okurkách se stopka po 8 až 10 letácích zaseká, u pozdních zrajících - po 6-8. To povzbudí růst bočních řas, na kterých se vytvářejí ženské květy.
Pro dobrou sklizeň potřebují okurky hodně slunečního světla.

Důvod 7. Nesprávné oblékání.

Pokud jste přežili své okurky s hnojivy obsahujícími dusík, mohou začít vykrmovat, to znamená zvýšit zelenou hmotu a neplodit. Je tomu tak proto, že v takových "krmených" podmínkách se závod prostě nemusí starat o potomstvo - je to dostatečně pohodlné s přebytkem dusíku.
Řešení:   Postupujte podle režimu oblékání. Pro dobrou sklizeň je nutno okurky oplodnit draslíkem a fosforem. Před sejením je vhodné zavést organické i minerální hnojivo v množství 10 až 15 kg hnilého kompostu nebo hnoje, 20 g superfosfátu, síranu draselného a močoviny, 10 g chloridu draselného na m2
Po vzniku semenáčků ve fázi 2 pravých listů se okurky krmí nitrofosfátem nebo nitroammofoskou (1 lžící na 1 l teplé vody). Při zahájení kvetení se z obvazů odstraní dusík. Jen pro sezónu můžete nakrájet okurky čtyřikrát.

Důvod 8. Tloušťka plodiny

Pokud jste zasadili okurek příliš těsně, nebuďte překvapeni velkým počtem dutých květin. Pokud rostliny na zahradě úzce, ovlivňuje jejich vývoj: rostou pomalu a ženské květiny se nemusí objevit. Kromě toho, dokonce i s výskytem květů s vaječníky, je brzy vzdychat s reliéfem - zesílení plodin může zasahovat do opylování.
Řešení: Dodržování schématu výsadby okurek (25 × 25 cm). Pokud jsou rostliny již zasazeny do země, zůstává pouze "vyčistit" prostor mezi výhonky. Chcete-li to provést, musíte uchopit hlavní bičku sazenic. Tím se zastaví nadměrný růst a povzbudí vzhled ženských květin.


Příliš mnoho výsadby neumožňuje včelám se dostat k květinám
Pokud se na rostlinách objevily ženské květiny, ale všimli jste si, že na nich včely nesedí, budete muset opylovat okurky sami. Chcete-li to udělat, ráno, jakmile kvete květiny, odtrhněte svatozář samčího květu a opatrně se jej dotýkejte na stigma ženského květu. Jedna květina je nejlépe opylena dvěma nebo třemi muži.
Doufáme, že naše rady vám pomohou porozumět důvodům vzniku velkého množství "prázdných" květin na okurkách a okamžitě odstranit tyto faktory.
Pěstování zeleniny ve skleníku, vždy čekáme na velkou sklizeň. Koneckonců tolik úsilí bylo investováno do vytváření prostor a optimálních podmínek v něm! Ale stane se, že rostliny nedávají ovoce. Je obzvláště nepříjemné, když se na okurkách objeví neplodná květina. Zdálo by se, že vše, co potřebujete, je tam: úrodná půda, včasné zalévání, hnojivo, osvětlení a stále existuje nějaká neštěstí. Proč je na okurkách neplodná květina, co s ní dělat a jak bojovat - dozvíte se v tomto článku.
Vzhled prázdných květin je samozřejmě nepříjemný, jelikož pro nezkušení zahradníka je obtížné je identifikovat, takže pokud si uvědomí, že nebude sklizeň, je příliš pozdě, než něco udělat. Aby nedošlo k podvádění a ukládání okurky včas, zeptejte se sami sebe na otázky: "Proč jsou na okurkách mnoho neplodných květin? Co dělám špatně? ".
Jedním z důvodů vzniku neplodných květin je příliš vysoká teplota ve skleníku. Jakmile teploměr ukáže nad 30 ° C, je nutné jednat rozhodně. V kombinaci s vysokou vlhkostí nemají okurky v takových podmínkách šanci přinášet ovoce.
Pokud máte některý z hybridních odrůd s ženskými květinami, ale neexistuje žádný hmyz, který opeří květiny, nebo ne samčí květy, rostlina nebude schopna přinést ovoce. Snažte se kombinovat odrůdy navzájem, abyste zvýšili pravděpodobnost vzniku vaječníků.
Nedostatek živin v půdě přispívá k tvorbě neplodných květin nebo nepřítomnosti vaječníků v zásadě. Kvůli okurky, stejně jako jiné rostliny, je velké množství energie. Získávají chybějící látky ze země. V případě, kdy je samotná země neplodná, rostliny trpí "hladováním" a jsou méně ochotni strávit zbytky sil na tvorbu vaječníků.
Pokud jste nedávno oplodnili půdu ve skleníku pomocí dusíkatých hnojiv, můžete mít na lůžkách přebytek dusíku. Jak víte, dusíkaté hnojiva pomáhají zvyšovat zelenou hmotnost rostlin, ale přispívají jen málo ke vzniku květenství. Snažte se, aby nedocházelo k vytváření dusíkatých hnojiv v předvečer kvetení, aby nedošlo k zabránění tvorbě ženských květin.


Pokud vodu okurky se studenou vodou, pak je pravděpodobné, že jste chladila rostliny. Nadměrné zalévání je také jedním z důvodů, proč je na okurkách mnoho neplodných květin. Při vysazování okurky je nutné zvážit, zda pod skleníkem prochází podzemní voda, protože příliš studená voda nepříznivě ovlivňuje tvorbu ženských květin.
Nevylučujte špatnou kvalitu osiva. Koupit je pouze od renomovaných výrobců a také je zpracovat před vysazením. Semena tohoto roku jsou nejčastěji hojné v květech mužského typu, což znamená, že dávají méně ženských květin a pomalé hnojení a plodnost.

Jak se zbavit

V závislosti na důvodu vzhledu prázdných květin se také liší odpověď na otázku "proč jsou prázdné květiny na okurkách". Naštěstí zahradníci se zbavit tohoto problému není tak snadné, ale je možné, když uděláte všechno v pořádku, a co je nejdůležitější včas.
Především se ujistěte, že ve skleníku není příliš horké. Vysoká teplota vzduchu, stejně jako zvýšená vlhkost, sterilizuje květiny okurek, což vede k tvorbě neplodných květin. Vzhledem k vysoké relativní vlhkosti vzduchu se pyl stává lepivým, těžkým, takže se nemůže "pohybovat" z místa.


U skleníků jsou odrůdy, které vyžadují účast hmyzu v opeření, zcela nevhodné.   Snažte se pečlivě vybírat odrůdy, protože úplný skleník neplodných okurků není nejoblíbenějším darem do konce sezóny.
Přijmout pravidla:
  • nepoužívejte pro výsadbu semen čerstvých okurky ze zahrady, tvoří méně ženských květin;
  • neprajte okurky ve stinných oblastech, protože okurky milují sluneční světlo;
  • nedovolte, aby výsadba okurky zhrubla, protože hojnost zelené hmoty vytváří bohatý stín.
Samozřejmě, že tato pravidla neposkytují absolutní záruku, ale pomohou vylepšit vývoj okurek.
Ve většině případů se okurky ve skleníku vyvíjejí, jak se jim líbí - nedovolte, aby se to stalo. Je důležité pravidelně přitahovat vrcholy v oblasti 6 listů, aby se aktivovala tvorba ženských květenství. Jaký je význam štěpení během kvetení? Pokud to uděláte krátce před začátkem kvetení nebo na samém začátku, zatlačíte okurky ke vzniku boční výhonky, na které se objeví ženské květy.


Pokud jste vylila okurky, je načase, abyste je učinili "suchým zákonem" - na chvíli zastavit zalévání. Takže z nesmyslného a nadměrného vstřebávání vlhkosti se okurka změní na tvorbu plodných vaječníků. Sledujte stav půdy neustále, během zavlažování nedovolte prudký pokles teploty vody, pokud je nižší než teplota půdy.
Pokud navíc k tvorbě neplodných květin zjistíte, že listy zemřely, pak je čas udělat vrchní oblékání. Smíchejte infuzi mullein (zředěnou 1:10) s 5 gramy močoviny, vodou postele. Nesnažte se nalévat kapalinu přímo pod stopku. Další možností pro nutriční krmení je kvasinkové roztoky. V 10 litrech vody zředěte 10 gramů suchého droždí, nechte několik hodin naplnit a poté rozdělíme kapalinu v množství nepřesahujícím 1 litr pod okurkou.
Pokud máte podezření, že v půdě je přebytek dusíkatých hnojiv - je čas udělat neutralizační hnojivo. Vezměte 2 lžíce superfosfátu nebo jiného rychle působícího fosfátového hnojiva a zředte 10 litry vody. Pomáhá také neutralizovat dusíkovou tinkturu dřevěného popela. Pro jeho přípravu zředit 10 litry vody 0,5 litru dřevěného popelu, nechte stát po dobu jednoho dne. Použijte výslednou kapalinu místo zavlažování čistou vodou.


Nepodceňujte sílu organických hnojiv, bez ohledu na to, co říkají "odborníci". Oxid uhličitý, který produkuje, přispívá k růstu a rozvoji rostlin, zejména během období květu. Nedostatek oxidu uhličitého vede ke zpoždění nebo úplné absenci ženských květenství. Krásky okurek pokryjte víkem a snažte se vyhnout kontaktu s stonky a spodními listy. Půdy pravidelně uvolňujte kolem okurky - tím pomáháte rostlinám dostat dostatek potřebných látek.
Nesnažte se odtrhnout prázdné květy, protože to jsou samčí květenství s pynem. Za prvé, odstranění samčích květin nepovede ke vzniku žen. Za druhé, poškodíte rostlinu, která je z takového vandalismu stresována. Nejlepším způsobem je přilnutí výhonků ke stimulaci vývoje ženských květenství.
Pokud jste neměli čas, abyste tento rok uchránili sklizeň, měli byste si vzít na vědomí další. Připravte semena před vysazením. Udělejte to nejen u okurky, ale se všemi rostlinami ve vaší zahradě. Nejdříve je zahřejte, abyste v budoucnu stimulovali tvorbu ženských květin.
Jak se má zahřát? Vložte semena do sáčku na gázu a poté zavěste 2 měsíce vedle baterie nebo ohřívače.
A je lepší neriskovat a vzít semena, která jsou ve věku od 2 do 4 let, protože jsou produktivnější.

Video "Jak řešit problém okurky prázdné květiny"

Pokud jste zmatení problémem vyprázdnění okurek, pečlivě sledujte toto video a použijte jeho tipy.
Poskytuje poskytování rostlinné kultury tepla, světla a vlhkosti. Ale jak nepříjemné je, když na tohle není žádná sklizeň. Na burinách je mnoho kvetů, ale jsou prázdné. A to se děje kvůli špatně kvalitnímu materiálu osiva a chybám v zemědělské technologii. Pokusíme se zjistit, co dělat, pokud na okurkách je spousta prázdných květin a podrobněji analyzujeme důvody jejich vzhledu.
Víš?   on95 % sestávají z vody. Zbývajících 5% tvoří vitaminy B2, B6, C, PP, stejně jako hořčík, fosfor, železo, křemík, draslík a vápník. Díky kapalině, která během růstu rostliny prochází jedinečnou filtrací, vede zelenina v seznamu dietních produktů.

Proč okurky neplodné květy, nebo hrubé chyby zahradníci

Co jsou prázdné květiny, nepochybně každý zahradník ví, protože každý rok jsou odhaleny na okurkách a jsou povinné pro sklizeň. Ale v důsledku řady důvodů, o nichž se bude diskutovat později, se stává, že vývoj ženských květin z okurky nenastane nebo je pozdě.

Účel prázdné květy

Často mladí zahradníci, kteří slyšeli o problémech s plodem, považují samčí květy za nepotřebný atavismus a jakmile je naučí rozlišovat, jsou okamžitě odstraněny. A brzy se stěžují, že neexistuje žádný bič.
Ve skutečnosti, pro plný vývoj a plodnost okurek by měla být stejně jako mužské a ženské květy. Jejich přítomnost je důležitá pro hnojení. Pokud budou stonky ovládány pouze jedním nebo druhým, nebude docházet k opeření. Proto není nutné bezpodmínečně zasahovat do procesu vegetačního období rostliny.
Víš? Okurka, jejíž rodiště je Indie, existuje asi 6 tisíc let.



Když potřebujete zvuk alarmu

Ze školních lekcí botaniky si pamatujeme, že okurky se ženskými květy se vyznačují přítomností královny. Pokud se podíváte dobře, pak mezi žluté okvětní lístky vidíte malé pokračování květiny ve formě zeleného válce, který se podobá malému okurku.
Toto je místo vzniku vaječníku. Opeření se provádí pomocí hmyzu, který přenáší pyl ze samčích pupenců, ačkoli nedávno chovatelé vytvořili hodně.
Zvažte, jak rozlišovat neplodné květiny okurky. Odpadní květiny -   samce květy, bez nichž není ovariál okurky ovoce nemožné.   Jsou určeny nepřítomností matečného louhu a přítomnosti prašníků. Jsou nazývány duté květy. Pokud se na květinách jedna za druhou objeví takové květy a plodné chybí, přijmout naléhavá opatření, jinak vaše nebude plodná.



Existuje mnoho způsobů, jak vyřešit tento problém, ale určit, který z nich je vhodný pro konkrétní případ, musíte nejprve zjistit důvod.
Je to důležité! Vzhled ženských květin v různých odrůdách okurek vyvolává ohřev čerstvých semen na baterii nebo termostatu.

Příčiny

Možná hlavní příčinou neplodnosti okurek je semeno. To je známo semeno by mělo být vysety po dobu 2-3 let. Potom se květenství samčích a mužských typů objevují současně a téměř ve stejném množství. Ale pokud jste neslyšela tato doporučení a neklíčila čerstvá zrna, neptejte se, proč jsou vaše okurky pevné.
Když je vše v pořádku se semeny, ale není tam žádná sklizeň, podívejte se na chyby, které jste udělali při péči o rostliny. Zvažte nejběžnější.



Zastrčte plodiny

Tento problém je častější při pěstování zeleninových plodin v oblastech, kde není dostatek místa pro všechny plánované plodiny. Jako výsledek, aby se šetřil prostor, zahradník dělá zasetí příliš silné.
Na otázku, proč se na okurkách objevují pouze prázdné květiny, kandidát zemědělských věd, docentka na Oddělení šlechtění a produkce osiva na agrární univerzitě v Dnepropetrovsku, Elena Lazareva poukázala z mnoha důvodů na nesoulad vzdálenosti mezi řadami a rostlinami v nich.
Viz též:,.
Podle ní, musí jasně splňovat následující normy:
  • vzdálenost mezi řadami - 70 cm;
  • vzdálenost mezi rostlinami - 20-25 cm.
  Vědec poznamenal, že na 1 m 2 zahradní kuchyně by nemělo být více než sedm rostlin. Pokud mluvíme o rozsáhlých plodinách na polích, pak až o 70 tisíc plodin na hektar. Ignorování těchto požadavků vede k velmi hustým výhonům, které se nemohou plně rozvinout. Květiny, které se na nich objevily, brzy vyklouznou a spadnou bez tvarovaného vaječníku, což znamená úplnou absenci ženského typu kvetení.



Víš? Lidé, kteří pravidelně konzumují čerstvé okurky, normalizují štítnou žlázu a čistí stěny cév z cholesterolu.

Chyby zavlažování

Zdá se, že rostliny milující vlhkost pravidelně dostávají požadovanou dávku vody, ostatní požadavky jsou naplněny i včas, vytváří se podmínky pro plod. Ale spousta prázdných květin na okurkách je znamením, že děláte něco špatného.
V případech zavlažování jsou všechny chyby sníženy na teplotu vody nalévané pod zeleninovou plodinou. V ideálním případě by měl být teplý (od 22 do 25 ° C). Zvláště toto doporučení má význam během formovací doby. Voda pro zavlažování by měla být vždy shromažďována ve velkých nádobách pro usazování a zahřívání.
Ale pokud budete také přísně dodržovat tuto podmínku, pak proč okurky kvetou s neplodnými květy a že tentokrát děláte špatné, zkušené zahradníci říkají. Podle nich je pravidelné zavlažování okurky zcela zbytečné. Mělo by se provádět systematicky a hojně pouze před květem a během plodin. Když se vinice začnou rozkvétat, vůbec nejsou navlhčeny. To se děje za účelem vytvoření umělé extrémní kultury.



Podle zákonů přírody, nacházejících se v takových podmínkách, okurek hodí veškerou svou sílu, aby opustil potomky. V důsledku toho se na vazbě objevují ženské a mužské pupeny. Když se půda začne vysychat a listy jsou mírně zvlněné, je třeba se znovu vydat a zdvojnásobit množství vody.
Je to důležité! Pokud venkovní teplota nepřesáhne hodnotu 16° S, vodní okurky nepotřebují, jinak by rostliny nebyly plodné.

Nedostatek osvětlení

Vysvětlení skutečnosti, že rostou prázdné okurky, je to kultura nemá dost světla. Na otevřeném terénu jsou případy, kdy je plot zastíněn vysokými sousedy. Samozřejmě, jejich přítomnost je důležitá, protože okurky nemají rády průvany a studené.
Na útulném místě potřebují specifický mokrý mikroklima. Proto při plánování výsadby na zahradě je důležité vzít v úvahu, že jiné rostliny nevytvářejí stíny pro světlo milující okurky. , a jiné kultury jsou lepší na severní straně.


Pokud na okurkách vidíte prázdné květy, nepokoušejte se je zbavit. Za prvé, musí vykonávat svou funkci v opylování. A za druhé, po oplodnění ženských květů budou muži vyhynout a spadnout.
V případech, kdy se vaječník nevytváří, odborníci doporučují věnovat pozornost   , teploty, místa přistání a kultury.   A teď, v pořádku, pochopíme, proč okurky kvetou jen s prázdnými květy a co dělat v takových situacích.
Agronomové věří, že neplodné květy jsou výsledkem špatného místa pro ně. Plánované lůžko by nemělo být umístěno na nadmořské výšce, kde je příliš horká a suchá, nebo v nížinných oblastech, kde se shromažďuje studený vzduch. Jak již bylo zmíněno, nic by nemělo zakrývat kulturu.
Je to důležité! Okurek bude růst lépe a bude zachován, pokud si připojíte povránu na sloupy v zahradě a uděláte mříž. Rostlina se zahne, zatímco je opatřena vysouváním stonků a listů, přístup k světlu a. Kromě toho, květinynebude špinavé stejně   sklizeň bude snazší sklízet.   Dalším důležitým aspektem pro plodnost je nevyváženýrostlin. To je to, co dělat, když spočívá příčina prázdných okurků, říká Elena Lazareva, kandidátka zemědělských věd.


Podle ní přebytečný dusík vyvolává výkrm bičů, listů, úponů, růst květin a nejsou žádné ovoce. Proto, nepřehánějte to, protože okurky nemusí zvýšit biomasu pro dekoraci, máte zájem o sběr velkorysé a peronospozu.



Víš? V sanskrtu je název okurek v souladu s názvem indického prince, jehož potomstvo podle legend má 60 000 dětí.
Zahradníci často stěžují, že prázdné okurky rostou s řádnou péčí a podle agronomů je důvodem, proč se tak stane, teplo. Podle odborníků se pyl mužských pupenů stává sterilní při teplotách nad 26 ° C.
Proto je důležité tyto procesy řídit. Chcete-li chránit rostliny na zahradě před horkem, v některých farem, když sejdete, zasadili s semenářem a za ním s okurkami a střídali je. V malých oblastech v teple nutně. Pro tyto účely je vhodné seno, řezaná tráva, sláma. Nejdůležitější je udržet vlhkost mulče.
Kardinální způsob ukládání vinné révy z neplodných květin je na vrcholu hlavního stonku. To přispívá k rychlému rozvoji postranních větví, na kterých se tvoří poutní ženy. Pro časné okurky se postupuje po desátém listu a pro pozdější - po osmém.
Byl tento článek užitečný?
   Ano ne
Docela obyčejný problém - nedostatek vaječníků v bezpečné kvetení okurky. Není to trochu frustrující, protože veškerá práce na pěstování sazenic, pěstování na trvalém místě růstu, zalévání, uvolňování, odstraňování plevele, potírání škůdců a chorob bylo investováno, aby nakonec získala sklizeň. Co dělat, pokud jsou na okurkách nějaké neplodné květy? Co se stalo špatně?

Proč okurka kvetou, ale nevytváří vaječníky?

Může to být několik důvodů:
  1. Opylování nedochází.   Odrůdy plodin opylované rostlinami vyžadují přístup k opylovačům. A pokud se včely nedostanou do skleníku nebo na okenní parapet, nebudete čekat na vaječník.
  2. Příliš horké.   Vysoká teplota vzduchu (nad + 35 ° C), u hybridů a odrůd pěstování včel, způsobuje sterilizaci pylu. Výsledkem je, že rostliny kvetou, ale nemohou opylovat ani vaječníky, resp.
  3. Slabé sazenice a nevhodné podmínky.   Pokud podmínky nejsou vhodné pro okurky, budou kvetou s květy samce bez ovoce.
  4. Čas nepřijel.   Na samém začátku kvetení nejdříve vyrábí okurky několik neúrodných květin, což je zcela normální jev.

Okurky kvetou bez vaječníku

Podívejme se podrobněji na to, proč se okurky rozkvetly, ale vaječník ne.
Odložené květy a pozdní vaječníky jsou primárně spojeny se špatnou kvalitou osiva. Pokud jste zasadili čerstvé semena, rostliny, které z nich rostou, budou aktivně produkovat samčí květy a teprve později se začnou objevovat ženské květy s vaječníky. Abyste tomu zabránili, je lepší semena před 2-3 lety. Ženské květiny se objeví dřív než u mužů nebo současně s nimi a s opylováním bude vše v pořádku.
Pokud nepoznáte staré semena, můžete je zahřát před výsadbou nebo naopak zatvrdnout je mrazem. Pak se včas objeví ženské květiny z rostlin vypěstovaných z nich.
Důvod, proč okurky kvete a vaječníky vysuší, může být porušením podmínek růstu. Zkontrolujte režim osvětlení, zavlažování, teplotu vzduchu a půdu. Kořeny okurky nemají rád studené, rostou špatně, neabsorbují živiny a kvůli nadměrnému napájecímu hnilobě. Nedostatek osvětlení a vysoká teplota vzduchu vede k tomu, že okurky jsou vytaženy a mají tenké a křehké stonky. Taková nezdravá atmosféra nepřispívá k dobrému plodu.
Příliš vlhká půda nepříznivě ovlivňuje plodící okurky. Co dělat, když okurky kvetou a vaječník není? Snažte se vysušit půdu, to znamená, že několik dní nezavírejte zahradu. Jakmile jsou listy na rostlinách lehce přehnuty, okamžitě se objeví velké množství ženských květů. Jen to nepřehánějte a nemusíte přesahovat zemi.
Dalším důvodem, proč okurky kvete a nejsou žádné vaječníky, může být nerovnováha živin. Pokud je v půdě příliš mnoho dusíku, způsobuje to rychlý růst a růst zelené hmoty, stejně jako množství neplodných květin. K nápravě situace můžete nakrájet okurky extraktorem (zředit 2 lžíce na 10 litrů vody). Můžete také zkusit infuzi vodních rostlin   běžné.
Další motivací pro uvolnění ženských květin v okurkách může být přitahování vrcholů stonku. To zastaví růst délky a způsobí vzhled laterálních procesů s ženskými květinami na nich.

Co s prázdnými květinami?

Když jsme dosáhli vzhledu dostatečného počtu ženských květin s vaječníky, vzniká následující otázka: potřebujeme květiny, co s nimi dělat? Někdo je odstraní, protože věří, že to povede k růstu ženských květin. To však nepomůže a může pouze zhoršit podmínky opylení. Pustototsveta zpravidla vyschne a zmizí.
Předpokládejme, že jste absolutně všechno správně provedli - od výběru semínka až po zalévání, krmení okurky. A vy jste rostli silné stonky s listy a květy, ale plody okurky nejsou. Chcete-li pochopit, proč rostlina nenesou ovoce, musíte se vypořádat s některými nuancemi zemědělské techniky.

Proč okurky nekryjí ve skleníku

Mimochodem, okurka je považována za tropickou rostlinu, je to docela náročné na vlhkost, teplo a slunce. To vše ovlivňuje vaječníky květin, a pokud nějaký komponent chybí, bude to být prázdné květy. Tvorba plodu, jak je známa, se děje ze samičí květy, pro opeření potřebujete samčí květinu. Velmi často se tato květina nazývá pustinou.
Nejprve se na stonku tvoří samčí květy, po kterých střídají se ženskými květinami. Na postranních procesech v blízkosti vrcholu stonku narůstá počet paliček. Jak se tvoří květina je ovlivněna rostoucími podmínkami, rozmanitostí semen, kvalitou.



Při výběru místa pro pěstování okurek by neměla být příliš zastíněná. Důležité jsou také povětrnostní podmínky - ukazatele denní a noční teploty mají velký význam. Dusík v půdě by měl být dostatečný. Rovnováha hnojiv, množství slunce, zalévání, jednotnost výsadby - všechny tyto faktory společně ovlivňují vzhled neplodných květin.

Opeření a neplodné květy na okurkách ve skleníku

Pokud je situace taková, že sazenice budoucích okurků rostou dobře, silná stonka se ukáže, spíše velké listy, ale téměř žádné vaječníky, důvodem může být opeření. Přesněji, tím, že se nestalo. Ano, existují odrůdy, které nevyžadují opylení, ale jen velmi málo z nich.
Co potřebujete vědět:
  • Když to otevřete, dáváte šanci hmyzu dostat se dovnitř;
  • Chcete-li přilákat včely, ve skleníku, dejte kytice pampelišek, nebo posypeme listy slabým roztokem medové vody;
  • Ale v skleníku nepotřebujete zanechávat nádobu medovým sirupem - včely jíst jídlo a nebudou opylovat květiny.



Existuje jiná možnost - umělé opylení. Ale je to obtížné, musíte mít specifické dovednosti a znalosti. A je snadnější splnit všechny nezbytné podmínky pro přirozené opylení, než se dostat k podnikání.

Žádné ovoce ve skleníku: proč jsou okurky neplodnými květy

A teď více o tom, jak počasí ovlivňuje vzhled prázdných květin. Pokud je venku horké, může teplota ve skleníku vzrůst příliš vysoko. To ovlivňuje skutečnost, že vaječník se změní na žlutou a zmizí. Proto, abyste získali dobrý výsledek, musíte se ujistit, že teplota nedosáhne 35 stupňů.
Co ještě ovlivňuje tvorbu neplodných květin:
  • Vysoká vlhkost;
  • Nedostatek živin;
  • Teplotní a vlhkostní skoky.



Po vytvoření vaječníků by skleníkové rostliny měly být krmeny organicky jednou týdně. Vlhkost ve skleníku by neměla překročit hranici 90%.
Snad důvodem pro dutou barvu byla nesprávná velikost postelí a malý interval mezi otvory. Šířka lůžka u okurky by měla být asi metr a otvory se dělají častěji než každých 30-35 cm. Každou studnu ošetřete - nalijte ho slabým teplým roztokem manganistanu draselného a pak jen teplou vodou.

Na okurkách ve skleníku se objevila neúrodná květina: co dělat

Největší chybou spojenou s prázdnou květinou je jejich odstranění. Pokud nakrájíte všechny prázdné květy, nic se nezmění, plodnost se nezvýší. Nic z toho není prospěšné, naopak, je možné situaci zhoršit, podmínky pro opylení ženských květin se zhorší. Pustuly se stále rychle stávají žluté a spadnou, aniž by bylo nutné zasahovat do tohoto procesu.
Vše, co můžete udělat, je minimalizovat důsledky. Horký vzduch ve skleníku může způsobit vzhled neplodných květin. Takže musíte zabránit přehřátí. Možná důvodem bylo nadměrné zhutnění rostlin ve skleníku.



Pokud dojde k selhání všech ostatních, pokuste se zaseknout špičku hlavního stonku křoví. To zastaví růst rostliny v délce, a okurky boční výhonky, a dokonce i ženské květy poroste rychleji. Nejčastěji v takových situacích a dělat.

Vlhkost a zalévání pro dobrou úrody okurky

Zavlažování a vlhkost jsou nejdůležitější faktory ovlivňující dobrou sklizeň. Ovlivňují nejen tvorbu neplodných květin, ale také to, zda jsou okurky hořké, zkroucené atd. Noví zahradníci nemusí znát některé nuance.



  • Vlhkost by měla být mírně zvýšena - 75-90% ve vzduchu a 65-70% v půdě;
  • Chcete-li zachovat požadovaný režim vlhkosti, pomůže vám kropení, to je zvláště důležité v teple;
  • Pro kropení budete potřebovat 4-5 litrů vody na metr čtvereční hřebenů;
  • Nikdy nepoužívejte studenou vodu, teplejte ji pod slunečním světlem nebo uměle;
  • Nejlepší čas na zalévání okurky je od 11 do 12 dní a někde od 13 do 15 hodin.
Vyhněte se kolísání teploty a vlhkosti, je to stres u okurky. A jakýkoli stresový faktor je plný buď neplodných květin, nebo vzhledu hořkých, křivých plodů, chorob okurek.

Příčiny okurky neplodné květy ve skleníku (video)

Pokud se ve skleníku objeví prázdné květiny, jsou porušeny některé podmínky pro pěstování okurek. Možná není vlhkost a teplota, snad neexistují podmínky pro opeření rostlin. Nepouštějte prázdné květy, nepomůže. Ale přitisknutím vrcholu můžete situaci vyhladit a dát boční výhonky okurek do růstu.
Pozor, jen dnes!